Darmowa dostawa od 129,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Price's Candle White Musk Świeczka Daylight 100g
Kliknij, aby powiększyć

Price's Candle White Musk Świeczka Daylight 100g

  • Czas palenia:do 30 h
  • Waga: 100 g
  • Wymiary:5,5 cm x 2,5 cm
12,00 zł
/ szt. brutto
Kup za 420 pkt.
Po zakupie otrzymasz 2 pkt.
Rozmiar
14 dni na łatwy zwrot
Sprawdź, w którym sklepie obejrzysz i kupisz od ręki
Price's Candle White Musk Świeczka Daylight 100g
Price's Candle White Musk Świeczka Daylight 100g
Bezpieczne zakupy

Zainspirowany delikatnym zapachem schnącej na słońcu białej pościeli, ten słodki, delikatny zapach łączy puszystą skórkę migdałów z jedwabistymi nutami białego piżma.

Historia świec znanych dziś jako PRICE’S CANDLES sięga 1830 roku, kiedy to William Wilson i Benjamin Lancaster stworzyli markę Edward Price and Co. Świece od razu spotkały się z takim uznaniem, że 1840 roku „odpowiadały” za zapachowe tło na ślubie królowej Wiktorii z księciem Albertem. W międzyczasie firma zmieniła nazwę na Price's Patent Candle Company i rozpoczęła produkcję świec pod znanym dziś na całym świecie brandem PRICE’S CANDLE. Warto wiedzieć, że do 1865 roku firma posiadała 114 patentów na różne wynalazki związane z produkcją świec. To się nazywa dynamiczny rozwój! W efekcie na przełomie XIX i XX wieku, Price's Candles był największym producentem świec na całym globie z ofertą ponad 130 modeli! Związki z rodziną królewską uległy jeszcze większemu zacieśnieniu, kiedy to w 1947 roku firma dostarczyła świece na ślub księżniczki Elżbiety z księciem Filipem, a w 1981 na ślub stulecia – Lady Diany Spencer z księciem Karolem. Od tego czasu marka nieustannie opracowuje nowe kompozycje zapachowe i dba o dostosowanie wizualnej strony swoich produktów do obowiązujących trendów. To po prostu kwintesencja brytyjskiego szyku i elegancji z prawdziwie królewskimi tradycjami.

Czas paleniaCZAS PALENIAdo 30 h
WagaWAGA: 100g
WymiaryWYMIARY:5,5 cm x 2,5 cm
Symbol
5010414379055
Rodzaj wosku
Wosk Parafina Spożywcza oczyszczonaWięcej

Parafina spożywcza, kosmetyczna w 99% oczyszczona.  Przed soją i kokosem była parafina. Wosk parafinowy (znany również jako wosk mineralny) jest nadal popularny wśród wielu znanych marek świec, ponieważ bardzo dobrze zachowuje kolor i zapach, a będąc produktem ubocznym przemysłu naftowego, jest łatwo dostępny.  Osoby o zielonych poglądach często określają wosk parafinowy jako zły, ponieważ jest wytwarzany z pozostałości po procesie rafinacji ropy naftowej. Nie powoduje to automatycznie, że jest toksyczny i zawsze ma tę zaletę, że części oleju, które w przeciwnym razie zostałyby wyrzucone, są używane.

Kraj Produkcji
USA
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel